loading....
over MARAblu

over MARAblu | with love & respect

With love and respect

love

Natuur om je heen maakt je evenwichtig en positief. Groene bomen, massieve bergen, kleurrijke bloemen, fluitende vogels …

Bij MARAblu vind je tassen & lifestyle accessoires die natuur dicht bij je brengen. Gemaakt van eerste kwaliteit huiden van Zuid-Amerikaanse koeien die in vrijheid zijn opgegroeid op de pampa’s. De kalfjes mogen gewoon bij hun moeder blijven, geen preventieve antibiotica, geen inmenging in de natuurlijke levensloop. Horzelsteken of wondjes door onvoorzichtig spelen of vechten helen vanzelf. Het leer laat dit alles zien. Leer leeft!

In de ontwerpen is de natuurlijke schoonheid van bijvoorbeeld een koeienhuid in tact gelaten en spreekt tot je verbeelding . Je ziet de koe bijna lopen.
Omdat de natuur al mooi genoeg is!

respect

We gebruiken liefst materialen die mens- en milieuvriendelijk zijn. Dus je ziet bijvoorbeeld een handvat van hout in plaats van kunststof, omdat de natuurlijke voorraad aardolie van de aarde die nodig is om dat te produceren al zwaar belast wordt en uitgeput raakt.

En het gebruik van henneptouw bij onze plantenhangers en gerecycleerde stof in plaats van katoen, omdat hennep een sterke plant is gemakkelijk groeit en weinig pesticiden en andere chemicaliën nodig heeft om te groeien. Gerecycleerde stof is ook een mooi alternatief en dat gebruiken we dan weer als ritsvak in de shoppers van TUTTIBRUTTI.

MARA blu gebruikt de huid van dieren uit Zuid-Amerika, waar ze vrij hebben kunnen rondlopen. Waar kalfjes bij hun moeder mogen blijven na hun geboorte. Waar koeien niet op krachtvoer en antibiotica leven maar in de natuur en in vrijheid. En ja, dan heb je dus ook een brandmerk op je tas of een onregelmatigheid door een horzelsteek!

En is het verkeerd om de natuur en wat zij te bieden heeft te gebruiken voor ons zelf? Mara vind van niet. Al sinds de oertijd jagen mensen op dieren en leven van de buit. Zonder te verkwisten wisten zij alles te gebruiken en jaagden ze voornamelijk op oude of zieke dieren. Met een diep respect voor de pracht en kracht van de natuur gebruikten zij vlees, botten en huid. Wij maken ook gebruik van de natuur, alleen we zijn de balans een beetje kwijt…

Verkeerd is het om de dieren in te kleine hokjes te stoppen voor meer opbrengst, hun kinderen af te pakken, ze te houden voor hun uiterlijk of vacht en ze geen dierwaardig bestaan te gunnen.

Leer, huid & haar, suède, vacht, het is allemaal afkomstig uit restproductie van veeteelt. Of uit afgeschoten overpopulatie, om het evenwicht tussen soorten in stand te houden. Weggooien? Niet doen. Wél met beleid gebruiken. En milieuvriendelijk laten looien natuurlijk wanneer mogelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Zo ben je als eerste op de hoogte van nieuwe items & nieuws maar doe je vooral veel inspiratie op!
Maximaal 1 bericht per week
Wij beschermen je privacy en delen je persoonsgegevens uitsluitend met derden die deze service mogelijk maken. Privacybeleid
Holler Box